Friday 3 June 2016

Zagori Mushroom Festival


Dilofo, paths through the woods. Learning about mushrooms, edible and toxic




Not a mushroom, but a small viper
About the ochia snake

 









Η 8η Ηπειρώτικη Γιορτή Μανιταριού διοργανώνεται 3, 4 και 5 Ιουνίου στα Άνω Πεδινά Ζαγορίου και θα τα έχει όλα: εξόρμηση για μανιτάρια στα πανέμορφα γύρω βουνά, έκθεση μανιταριών, χορό, μουσική, ομιλίες που ενδιαφέρουν τους μανιταρόφιλους και γεύσεις: ψησταριά αλλά και εδέσματα από τα οποία δεν θα λείπουν η μανιταρόσουπα και τρουφομακαρονάδα! Για όσους θέλουν, την Κυριακή 5/6 η γιορτή ολοκληρώνεται με ένα πολύ ενδιαφέρον από κάθε άποψη, περπάτημα, που συνδυάζεται με "κυνήγι τρούφας" από Δεμάτι-Βουτσιναίους στο Ανατολικό Ζαγόρι!

Μια ιδέα για το πρόγραμμα: Στις 20.00 την Παρασκευή 3/6 γίνεται υποδοχή και μανιταροκουβέντα, ενώ στο χώρο της γιορτής θα λειτουργεί ψησταριά με ζωντανή μουσική. Από τις 9.30 του Σαββάτου 4/6 ξεκινά η εξόρμηση για συλλογή μανιταριών, σε ομάδες με υπεύθυνους αρχηγούς, στην πανέμορφη γύρω περιοχή. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα έχει η ομιλία του Θανάση Μυλωνά (από το Troufaclub zagori) για τη δημιουργία τρουφοδέντρων στην Ήπειρο, με εμβολισμό με μυκήλιο τρούφας.
Το "τρουφοπερπάτημα" την Κυριακή 5/6 ολοκληρώνει τη μανιταρογιορτή και γίνεται για να γιορτάσουμε την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. Αλλά όχι μόνο. Η διοργανώτρια, Κατερίνα Νόλα, ιδιοκτήτρια του Troufaclub Zagori είναι ειδική στις τρουφοεξορμήσεις και θα μας μάθει όλα τα μυστικά της πολύτιμης τρούφας και του κυνηγιού της…

Πληροφορίες: Θανάσης Ντίνου (πρόεδρος Μανιταροφίλων Ηπείρου) τηλ. 6937 560675 και Κατερίνα Νόλα (Troufaclab Zagori) 6942857405.

Ta phagane ola - Song composed by Raul Scacchi (track 8, Failed Expectations




No comments:

Post a Comment