Wednesday 29 August 2012

THESSALONIKI, Centenary of Liberation, with Charles Dickens (Bicentenary of Birth)

Press Release from the Municipality of Thessaloniki, re two day event at Makedonia Palace Hotel, 30 and 31 August. Dedicated jointly to the Centenary of the Liberation of Thessaloniki and to the Bicentenary of the Birth of Charles Dickens, and to the strong tradition of foreign language teaching in Thessaloniki. There will also be an exhibition of books.

25η Επετειακή Διημερίδα ξενόγλωσσης εκπαίδευσης & έκθεση ξενόγλωσσου βιβλίου
Αφιέρωμα στα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης & στα 200 χρόνια από τη γέννηση του Κάρολου Ντίκενς

Ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων γλωσσών Βόρειας Ελλάδας – PALSO, οργανώνει επετειακή, εκπαιδευτική Διημερίδα για καθηγητές ξένων γλωσσών, ιδιοκτήτες κέντρων ξένων γλωσσών, φοιτητές των ξενόγλωσσων τμημάτων του Α.Π.Θ., γονείς και μαθητές. Η εκδήλωση που πραγματοποιείται στο πλαίσιο εορτασμού των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της πόλης, θα φιλοξενήσει εισηγήσεις από διάφορα επιστημονικά πεδία, καθώς και ανθρώπους των γραμμάτων και τεχνών.

Την έναρξη της εκδήλωσης έχουν κληθεί να κάνουν ο Υπουργός Μακεδονίας Θράκης κος Θ. Καράογλου και ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κος Γ. Μπουτάρης. Μεταξύ των εισηγητών θα παρευρίσκονται οι Γιάννης Μέγας, συγγραφέας, Κατερίνα Κίτση, Επίκουρη Καθηγήτρια Τομέας Αγγλικής Λογοτεχνίας του Α.Π.Θ., Χρυσάνθη Σωτηρίου, Εκπαιδευτικός Αγγλικής, μέλος της Ομάδας Αγγλικής για το Ψηφικαό Σχολείο, Αναστασία Ροθώνη, Υπ. Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών, Ελένη Λιβανίου, Εκπαιδευτθκή Ψυχολόγος, Albertos Azaria, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και πολλοί άλλοι Έλληνες και ξένοι ομιλητές από το χώρο της ξενόγλωσσης εκπαίδευσης.

Επίσης θα συμμετέχουν φορείς πιστοποίησης και ξένα μορφωτικά Ινστιτούτα όπως το Βρετανικό Συμβούλιο, η Ελληνοαμερικανική ένωση, London Exams (Edexcel –PTE Exams), MSU – Anatolia College, κτλ. Τις εργασίες της διημερίδας, θα πλαισιώσει έκθεση ξενόγλωσσου και εκπαιδευτικού βιβλίου, multimedia και εποπτικού υλικού.

Η διημερίδα θα πραγματοποιηθεί στις 30 και 31 Αυγούστου στο ξενοδοχείο Makedonia Palace από τις 10.00-18.00 με την είσοδο για το κοινό ελεύθερη. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα της διημερίδας μπορείτε να βρείτε στο site: www.palsothes.gr

www.thessaloniki2012.gr

No comments:

Post a Comment